Forumul românilor din Elveţia

Acum este Dum, 22 Oct 2017 10:55 am

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Magiun de prune
MesajScris: Joi, 12 Iul 2012 2:37 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Buna ziua tuturor !
As vrea sa fac ptr. prima oara un pic de magiun de prune.
Am citit diversele retete pe internet dar nu-mi e clar daca trebuie sa adaug apa la prune cand le pun la fiert.
In plus am vazut retete cu magiun facut doar la cuptor.
As vrea sa fac o cantitate mica de consumat in maxim 2 luni, deci si fara concervanti.
Aveti sfaturi sa-mi dati ?
Sau aveti alte idei cu prune ? (am un pomisor in gradina si mi-a daruit mai multe fructe decit putem consuma)
Va multumesc.
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Joi, 12 Iul 2012 6:06 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Joi, 19 Feb 2009 1:38 pm
Mesaje: 252
Alta varianta ar fi sa lasi magiunul si sa tragi o dulceata, =p~ .
Niste prieteni elvetieni le pun la lada si le folosesc la placinta tot anul, asta daca ea e mai iute ca el la cules, altfel ajung la schnaps :D . =p~ cand ma gandesc la niste galuste cu prune.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Joi, 12 Iul 2012 10:04 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ

Membru din: Mar, 13 Dec 2011 10:25 pm
Mesaje: 985
"778. MAGIUN (POVIDLA)

Se spală prune bine coapte, se scurg de apă şi se scot sâmburii. Se pun în tingirea de dulceată sau, dacăsunt multe, într-un cazan mai mare. Se ţin pe foc domol până încep să fiarbă şi se moaie. Se trec printr-osită mai rară (ciur), se pun din nou pe foc amestecând mereu, până se leagă cât trebuie. Dacă prunele nusunt prea coapte şi magiunul pare acru, se adaugă, după ce au fost trecute prin sită, puţin zahăr, în proporţie de 100 g zahăr la un kilogram de prune. Magiunul trebuie să fie bine legat ca să nu mucegaiascâîn timpul iernii. Se toarnă cald în borcane bine spălate, punând deasupra, după ce s-a răcit, o cârpă muiatăîn rom. Se leagă cu hârtie pergament." - Sanda Marin- Carte de bucate (cartea de capatâi a mamei mele- toate retetele ii ieseau excelent =p~ )
http://www.scribd.com/doc/43313/Sanda-M ... -de-bucate

_________________
"S'excuser ne signifie pas toujours que tu as tort et que l'autre a raison. Cela signifie simplement que tu considères ta relation plus importante que ton ego."


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Vin, 13 Iul 2012 8:56 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Multumesc mult.
Zilele astea voi incerca sa fac magiunul dupa reteta Luminitei (sau mai bine zis a Sandei Marin)
Galustele cu prune sint bune si alea. Poate ma incumet sa le fac.
Si as incerca sa le pun la lada(macar citeva).
Daca le pun pur si simplu in lada in cantina, e suficient ca sa tina ?
Multumesc inca o data.
O zi buna
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Vin, 13 Iul 2012 3:57 pm 
Neconectat
Admin
Avatar utilizator

Membru din: Joi, 17 Mar 2005 4:17 pm
Mesaje: 1781
dac68 scrie:
lada in cantina

...locuiesti in Ticino? :)

_________________
Nu am dreptate.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Vin, 13 Iul 2012 4:44 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Joi, 19 Feb 2009 1:38 pm
Mesaje: 252
Daca prin "in lada in cantina" te referi la caserola (scuza-mi ignoranta dar nu prea le am cu italiana) - daca le speli, le tai in doua, le scoti samburii si le ingheti rapid tin fara probleme la lada.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Vin, 13 Iul 2012 5:41 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Buna ziua tuturor,
da Soterro, locuiesc in Ticino.
"Lada in cantina" -ma refer la prunele puse in laditele de lemn (cumparate de la Migros) si puse in beci la racoare. Cam cum se face cu merele. Dar nu stiu daca e valabil si cu prunele.
Marsh: nu ma referam la lada ca la caserola, ci la ladita de lemn.
Dar daca tu ai congelat si a mers, pot incerca si asa (e o alta idee, multumesc).
Va multumesc si va urez tuturor un sfirsit de saptamina placut.
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Dum, 15 Iul 2012 4:14 am 
Neconectat
nou venit

Membru din: Lun, 30 Apr 2012 12:24 am
Mesaje: 2
Poti sa adaugi si niste mieji de nuca , spre sfarsit :ymblushing:


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Magiun de prune
MesajScris: Lun, 16 Iul 2012 9:12 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Dum, 07 Feb 2010 5:17 pm
Mesaje: 342
Buna ziua tuturor,
am facut magiunul si a iesit extraordinar de bun !!!!
L-am facut fara nuci ptr. ca am citit mesajul Teodorei doar acum (multumesc Teodora).
Oricum cind eram mica presaram miez de nuci pe felia cu magiun si rezultatul era cam la fel (excelent, intr-adevar).
Am folosit reteta Luminitei (dupa Sanda Marin) si confirm ca e delicios.
Multumesc inca o data.
A.C.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România