Eu unul iubesc mierea.... aici mierea indigena e 'cult' versus cea importata, pentru multi. Banuiesc ca deja stii asta, fiind aici de 5 ani.
Exista si miere de calitate si scumpa din Italia, Franta... si multe mixuri intre mieri din ambele Americi, analizate si ambalate in CH. Cu ce criterii speciale doresti sa te pozitionezi pe piata elvetiana cu mierea romaneasca, versus miere indigena resp. de import deja pe piata de aici?
Cam despre ce cantitati / an e vorba? cat poliflora, cat manã, cat 'floare x' si cat 'floare y'? laptisor de matca? granule polen? ...
Producatorii de miere de aici (am niste vecini 'bastinasi' cu miere premiata in multi ani) au standard f. inalt pe mai multe aspecte: productie, calitate, gust si optica (de ex. aici mierea se vinde si 'aerata' adica persistent cremoasa- nu zaharisita), si.... grad de puritate versus antibiotice sau reziduuri de chimicale folosite pt. a ridica productia de miere sau enhancers pt. culoare, consistenta, aroma, gust...
|