La carnivore, intestinul este de 3 ori mai mic, permitand eliminarea mai rapida a produselor de digestie, maselele sunt ascutite si zimtate, pe cand ale omului sunt tocite, saliva lor este acida pe cand la om este alcalina, acidul clorhidric din stomacul carnivorelor este de 1100% mai concentrat decat cel al omului, limba lor este aspra, pe cand a omului este neteda.
Acidul clorhidric prezent in stomacul omului este prea slab pentru a permite o digestie rapida a carnii, carnea ramanand prea mult timp in interiorul intestinelor, favorizand putrefactia si mirosul urat.
Omul nu este echipat anatomic si fiziologic ca si animalele carnivore. In acelasi timp, atitudinea mentala se potriveste cu cea anatomica si psihologica. Ceea ce admiram in natura este in acord cu alimentele pe care ar trebui sa le consumam. Standardul nostru estetic atribuie frumusete fructelor, nicidecum uciderii animalelor. Omul are repulsie fata de sange.
Organele digestive ale omnivorelor se aseamana mai degraba cu cele ale carnivorelor decat cu cele ale omului. Dintii omului nu sunt curbati sau ascutiti ca a lupului sau a tigrului.
In schimb, ei se aseamana cu dintii maimutelor. Saliva omului are o aciditate mai mica decat a animalelor carnivore. Lungimea intestinelor omului este mult mai mare decat a carnivorelor. Aceasta deoarece carnea intra in putrefactie mai repede in intestine si trebuie eliminata repede.
Modul de viata al oamenilor s-a schimbat fundamental insa fiziologic, am ramas la fel.
A se observa bolile preluate de animalele domestice, odata cu introducerea in alimentatia acestora a alimentelor procesate. S-a ajuns ca pisicile si cainii sa dezvolte tumori, diabet, cancer, si alte boli degenerative.
Evidente stiintifice:
1. Omul si majoritatea primatelor nu secreta enzima necesara pentru metabolizarea acidului uric, substanta toxica rezultata din metabolismul proteinelor de natura animala. In schimb, toate animalele carnivore secreta enzima numita uricaza care metabolizeaza acidul uric.
Pentru a neutraliza acidul uric, corpul isi foloseste rezervele alcaline, in special de calciu, formandu-se cristalele de urati de calciu. Acestea sunt eliminate de organism dar nu in totalitate. Cele care raman in corp sunt purtate prin sistemul sangvin si limfatic si sunt depozitate de corp in articulatii, coloana vertebrala (vertebre, disc, maduva si nervi) si picioare, generand pietre la rinichi, artrita, osteoporoza la nivelul oaselor si dintilor artrite, inflamatii, dureri de spate, guta, reumatism, etc
2. Omul digera fructele in 10-30 minute iar carnea in 3-5 ore.
Animalele carnivore nici macar nu mesteca carnea ci o ingereaza in mare parte nemestecata. Ele au in stomac acid hidrocloric de 1100% mai concentrat decat cel al omului, fiind astfel in masura sa digere rapid carnea.
Dr. Alan Walker de la Universitatea Johns Hopkins din Maryland a examinat fosile umane, in special dantura si a concluzionat ca oamenii se hraneau exclusiv cu fructe. Articolul a fost publicat in revista New York Times din 15 mai 1979.
Multe dintre inregistrarile istorice au fost distruse odata cu incendiul de la marea librarie din Alexandria si Cartagina. Ceea ce stim din informatiile ramase se refera la gradini si livezi.
Herodot spunea ca grecii erau mancatori de masline, curmale, smochine, struguri, mere, portocale si alte fructe. “Vechii locuitori ai Greciei, pelasgienii care au venit din migratiile doriene, ioniene si eliane, locuitori ai Arcadiei si Thessaly, a insulelor Lesbos si Lakemanas aveau o dieta bogata in portocale si curmale au avut o medie de viata de peste 200 de ani”.
Hesiod afirma: “Pelasgienii si oamenii care au venit ulterior in Grecia mancau fructe si mure din padurile virgine”. Plutarh mentiona: “Vechii greci, inainte de Lycurgus, mancau numai fructe”.
Pitagora se hranea cu o alimentatie bazata pe fructe si cereale.
deci, sunt sigur ca in acele inregistrari istorice erau mult mai multe dovezi care sa afirme acest lucru despre oameni
