melybeea scrie:
"Traim pentru a manca sau mancam pentru a trai?":)
mai sunt si persoane care traiesc pt a manca in exces, sa cumpere alimente in exces chiar daca nu au nevoie, concepute si fabricate in laborator, cat mai multe E-uuuri, dar ce stiu eu

... totul e foarte sanatos precum fumatul, consumul de alcool etc, fiecare persoana face cum pofteste, civilizatia moderna: fast&big production, fast-food, fast-sex, fast-shopping, fast-eating, fast-dieing
cu siguranta Kit3surf3r incearca sa mobilizeze persoanele care consuma in exces, mai apoi sa faca miscare, nu numai pana la fereastra, baie sau balcon pt a fuma o tigara

, pt unii asta inseamna miscare

e un inceput...,
ironic faptul ca in general la romani nu se doreste sa se auda de nutritie, mancare cruda vegana, sau o alta alimentatie mai buna decat ceea ce consuma actual, fara mici?, jumari?, sarmale, gratar cu creier pane? fara cartofi prajiti all day long? fugi d'aici ''esti extrem'' daca le propui asa ceva...,dar sa ajunga la urgente cu ficatul pireu... sau peste ani sa iti faci prieteni buni pe nea cancer, diabet, ciroza, tumori etc... iar mai apoi sa primesti portia de medicamente precum mancarea pe vremea lui nea cizmarel...e ceva normal...
fara sa ma laud dar prin acel maraton parcurs de Kit3surf3r am inceput sa ma misc si mai mult, iar cine nu crede nu are decat... parcurg in fiecare saptamana peste 50 de km de mers pe jos, nu inca alergat atat de mult dar toate la momentul potrivit,
si tot la a 2-a saptamana din luna peste 100 de km de mers, de 2 ori dus intors Sion-Sierre(un dus intre Sion-Sierre mai bine de 17km) sambata si duminica , sau daca am posibilitatea in timpul saptamanii, 2*35km: 70km plus alti zeci de km in timpul saptamanii, pt multi acesti km dau dureri de cap, de stomac, de picioare etc... pot sa parcurg aceasta distanta si prin ceea ce consum, peste 90% din alimentatia consumata este cruda vegan, si chiar si in aceasta perioada la -7 sau -10 grade parcurg acesti km si ceea ce am obervat este ca rezist mult mai bine la frig si nu port haine din blana de urs, de vulpe etc

nici alte haine groase, este experienta personala si nu sugerez nici unei persoane sa parcurga o data atat de multi km mai ales la aceste temperaturi,
imi prepar si unele prajiturele energetice atunci cand parcurg distante mai mari de 10 km, fara zahar rafinat sau miere, eu le numesc ''bombe energetice'' din alge marine, seminte germinate, spirulina, fructe uscate etc, unii vor rade si vor zice alge marine? seminte germinate?

, dar ii las sa rada, intotdeauna rad cei ce nu cunosc sau ironicii, consum si destule lichide si nu apa de la robinet si nici Vittel sau eu mai stiu ce nume de firma care produce apa plata(au un gust ciudat), ci apa de la izvor din munte,
ce propun romanilor de pe forum este atunci cand organizeaza unele petreceri sa prepare si alte produse in afara de cele traditionale, carnati, mici, gratar etc, cu siguranta va va prinde bine sa mancati si calitativ nu numai cantitativ, de asemenea mai multa miscare, nu stiu

e o idee, probabil nimeni nu va reactiona in acest sens deoarece nu sunt o personalitate si nu am un nume de vedeta, nu sunt cunoscut international deci nu e cu greutate

in general numai atunci se tine cont de sfat...
lemon_cake scrie:
melybeea scrie:
"Traim pentru a manca sau mancam pentru a trai?":)
Eu as zice: Mancam pt. a trai, dar daca tot trebuie sa mancam, atunci sa mancam bine. No, ca n-a mai aparut Pavel cu noutati.

da, pai dupa jaf am pierdut destule retete si poze acuma trebuie sa le refac... dar cu siguranta voi revenii si mai ales cu poze si retete pt acele persoane care adora si prajiturile la modul sanatos