Soterro scrie:
Era vorba de papa de acum, nu de istoria veche. Daca tu il consideri tot ca sef, treaba ta. Nu vorbi insa la plural.
Nu tre' sa-l consider eu sef. ESTE sef! Seful celui mai mic stat din lume, cu cea mai mare rata de infractionalitate din lume. (
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vatican)
Si-apoi sa nu uitam ca are o influenta coplesitoare asupra a mai mult de jumatatea din crestini (acestia din urma reprezentând aprox 33% din populatia mondiala)
Daca mai tinem cont si de intentiile manifestate (intre altele "unirea bisericilor crestine"), ar trebui poate sa ne preocupe. (Zic si eu!

)
...Atunci când o asemenea figura ("alesul" "trimisul lui Doamne-Doamne pe pamânt"), impreuna cu cei care il inconjoara emit judecati de valoare de tipul: " Homosexualii trebuie condamnati, intrucât ...",bla, dar despre "pedofili" tac mâlc, sau arunca o sopârla gen "Pedofilia e o boala"- asa cum declara nush ce cardinal de culoare acum câteva zile. (De unde, probabil tre' sa intelegem ca homosexualitatea NU este "practica habituala" intre zidurile vaticane, iar restul ...sunt bolnavi)...,
Sa nu mai pomenesc "sfântul" indemn la lupta contra homosexualilor in scopul eliminarii fizice a acestora, indemn care a inflacarat inimile si creierasele "crestinilor de bine" pe net, cu consecinte in lumea reala.
...Atunci când actualul Papa Emerit spune ca prezervativele sunt impotriva vointei lui D-zeu si ca nu ajuta cu nimic in eradicarea SIDA si ca atare NU trebuie folosite.( Bun, nu ajuta, dar pot izola cât de cât fenomenu'....), dar ca ele, prezervativele "ar putea duce pe calea aia dreapta prostituatele" (!).
...Atunci când, in tari fooooarte crestine femeile mor pe capete, (ex: in Italia la fiecare 3 zile este ucisa o femeie de catre sotul, tatal, fratele sau iubitul ei, in Romania la fiecare 48 de ore este ucisa o femeie in acelasi ambient -statistici 2012)
... Atunci când avortul este interzis si condamnat (indiferent ca el a fost urmarea conceptiei unui viol in grup sau al unui incest)
...Atunci când eutanasierea persoanelor este interzisa CHIT CA ACESTEA AU LASAT UN TESTAMENT BIOLOGIC, dar "viata e importanta" chiar daca ea este mentinuta cu ajutorul aparatelor.
...Atunci când surioara intru credinta (BOR) inalta o catedrala fastuoasa si costisitore ignorând mizeria si dificultatile materiale si spirituale ale populatiei pe care o pastoreste,
da-mi voie sa cred, Soterro, ca PLURALUL de care pomeneai, se impune.