Gabriel Isman a avut un caz de leucemie darcu tratament pe Italia, prin asociatia lui Hoffnung für Morgen.
http://www.hoffnungfuermorgen.ch/Il gasesti si in FB. Tratamentele de leucemie nu pot fi acoperite de asigurarea de boala, ci costurile tratamentului trebuie acoperite de familie si / sau de donatori si / sau de institutii care se implica si ajuta. Cu alte cuvinte, indiferent de unde vine suma, ea trebuie sa vina.
Primul pas e contactarea spitalelor si intrebat direct daca acel caz poate fi preluat si in ce conditii.
Am mai scris candva pe forum, am cunoscut cu ani in urma o familie de romani care si-au adus copilul la tratament de leucemie in Luzern. Deci se poate. Dar si lor le-a acoperit nu stiu ce fundatie din RO costurile. Drumul si cazarea au acoperit ei, parintii.
Ce poti face tu concret este sa trimiti o scrisoare de intentie spitalului. Oricare dintre ele, adica dintre cele cu sectii de tratament al leucemiei. Trebuie in scrisoare sa adaugi diagnosticul dat de medici, deci varianta tradusa si evident tratamentul care a fost propus. Apoi...de obicei ei ori cer informatii in plus ori te informeaza direct in ce conditii ar prelua un astfel de caz. Si la ce costuri.
Oricum ar fi, costurile sunt mari si nu sunt suportate de spital.