|
nou venit |
Membru din: Sâm, 04 Noi 2006 3:43 am Mesaje: 60 Localitate: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
|
Banii vor fi transferati intr-un vested account in CH, insa trebuie sa faci cerere sa-ti fie transferati in contul bancar din noua tara. Exista o suma minima care va fi retinuta in Elvetia in cazul in care suma returnabila nu depaseste 20k CHF (parca in jur de 5k). Daca pillar 2 e peste 20k trebuie sa justifici returnarea prin cumpararea unui imobil si atunci platesti WHT care e oricum in jur de 10%. Eu am lucrat 6 ani in CH cu permis B, sotia cam un an (tot B) si am reusit sa cumparam o casa in Londra cu avansul platit in cea mai mare parte din pillar 2 din Elvetia. Contrar legendelor urbane, procesul e extrem de simplu si din momentul in care ai facut aplicatia catre fondul de pensii pana la livrarea efectiva a banilor in contul solicitorilor dureaza exact doua saptamani. In cazul sotiei, intrucat era sub 20k, nu a trebuit sa demonstreze cu imobil - doar o cerere simpla si proof of new address.
|
|