luminita scrie:
Sorry, Marian! Din câte am vazut eu "aproape toate discutiile", si NU NUMAI in ultima vreme , au derapat. Chiar si atunci când tu erai mai activ
Ai observat ca asta se intampla in special in perioada de iarna cand nu prea iti vine sa iesi pe afara si atunci tebagi sa discuti discutii ca sa treaca timpul? Si acum lasand statisticile, sunt constient ca orice discutie este dispusa derapajului, mediul online (sau e on-line?

stai sa caut in Duden) faciliteaza asta prin lipsa / protejarea identitatii, mai ales ca nu mai trebuie ca in comunism sa recitam toti aceasi poezie la unison, dar de la a derapa tangent la subiect si a o lua total pe aratura e diferenta mare. In special ca dupa cum se vede in majoritatea derapajelor se lasa cu impartit de posete.
In plus nu stiu cum se face ca aproape tot timpul sunt aceleasi persoane care derapeaza (sau impart posete) si ce e si mai rau este ca sunt dintre veteranii/ele forumului, aceia care ar trebui sa stie cel mai bine cum decurg de obicei lucrurile si sa previna, in nici un caz sa starneasca sau sa intretine derapajul.
luminita scrie:
Probabil ai dreptate...Oricum, macar din când in când(destul de rar) am incercat sa dau si eu câte-un raspuns mai documentat; chiar am pierdut timp sa caut legi, prevederi, etc.Cu siguranta am inteles eu gresit conceptul de Casa Românilor; credeam ca inseamna ceva mai mult decât un ..."birou de informatii", ceva mai mult decât unii care "cer" si altii care au timp si bunavointa sa caute , sa gaseasca si sa scrie "petentilor", fara nici macar un feedback cât de cât ("Eu am procedat asa; ati zis bine sau ati gresit"- macar asa, pentru ailalti care-or sa vina).
Nimeni nu cred ca condamna raspunsurile fie documentate, fie experiente proprii iar pe cei care cauta pentru altii ii admir pentru bunavointa lor, mai ales ca in general cel care intreaba nu o prea face inainte de a lansa intrebarea. Asta nu inseamna ca CR e birou de informatii, iar cei care nu dau feedback nu mai merita efortul a doua oara, la fel ca si cei care, in special noii veniti, vin pe forum si VOR IN ELVETIA iar noi care suntem deja aici suntem obligati sa le dam si casa si masa daca se poate ca daca nu iti auzi ca ai uitat de unde ai plecat s.a. Dar de aici si pana la executiile publice din ultima vreme e cale lunga mai ales cand vreti sa omorati victima de mai multe ori si in 100 de feluri.
Daca nu stii la ce ma refer nu conteaza, ce conteaza poate ar fi: daca nu am nimic de spus mai bine tac iar daca am ceva de spus mai bine judec si dupa aia vad daca mai trebuie spus, nu de alta dar aparentele pot fi tare inselatoare si de multe ori ranim fara sa realizam sau fara ca persoana sa merite cu adevarat.
Mai mult poate la o cafea, odata , candva (in orice caz doar dupa ce trece sfarsitul lumii ca sa ne putem bucura

) pana atunci o sera buna, MB