Nu stiu cum va fi primita sugestia asta dar indraznesc sa o fac totusi.
Ma gandeam acum cateva zile ca poate ar fi mult mai util in loc sa ne spargem oale in cap si sa ne reprosam diverse sa incercam sa ne ajutam mai mult intre noi, fara a astepta multumiri sau recompense, si poate intr-o forma mai organizata decat pana acum, dar totusi simplu si eficient. Stiu, a inebunit lupul de la atata iarba, dar m-am gandit ca poate merita totusi o incercare.
La ce ma gandeam oare??? Aaa, stai ca mi-am amintit

.
Cred ca printre romanii din Elvetia sunt foarte multi oameni calificati in domeniile in care activeaza (si subliniez - calificati, nu neaparat genii, experti sau perfecti) si probabil ca parte dintre ei sunt si utilizatori ai acestui forum. Sugestia mea ar fi ca cei care doresc sa ajute, bineinteles si cu ajutorul adminilor, sa creeze un post legat de domeniul lor de activitate, probabil la sectia util (post care sa ramana permanent in top - alfabetic ordonat sau dupa intrari), in care cei care au nevoie de un sfat, o rezolvare a unei probleme sau de o directionare sa poata posta iar cel care a deschis postul sa ii raspunda (sau cei care au un raspuns calificat). Stiu ca exista cateva posturi de acest gen dar eu ma refer la problemele de zi cu zi din orice domeniu nu doar cautat de lucru si probleme legate de acte. De exemplu:
Eu lucrez in domeniul imprimantelor, sistemelor de printare, reparatura si intretinere, consumabile si accesorii, cam tot ce tine de imprimante de la cele de "casa" si pana la copiatoare, multifuncionale si plottere. Pentru cei care au nevoie de "ceva" in domeniul respectiv pot sa ii ajut. Sunt sigur ca exista si romani ca mine care nu se pricep chiar la toate si care ar avea nevoie de ajutor indiferent ca ajutorul este pentru ei personal sau pentru firma la care lucreaza.
Sunt sigur ca se vor gasi si altii, electricieni, constructori, agenti de asigurari, vanzatori auto, mecanici, informaticieni si altii, care ar putea ajuta si ei in domeniile respective.
Am spus cu ajutorul adminilor mai sus deoarece parerea mea e ca pentru ca aceste posturi sa functioneze cred ca va trebui o atenta supraveghere a lor si absolut tot ce nu tine de subiectul respectiv sanctionat altfel riscam, ca intotdeauna, sa cadem in "devieri".
Mai multe detalii despre idee daca se vor gasi interesati de ea.
O zi buna, MB