Forumul românilor din Elveţia

Acum este Vin, 20 Oct 2017 2:24 am

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Cartea "noastra" de bucate
Da 85%  85%  [ 22 ]
Nu 4%  4%  [ 1 ]
Inutil si...aiurea 12%  12%  [ 3 ]
Voturi totale : 26
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 10:40 am 
Am ezitat destul de mult inainte de a face urmatoarea propunere, mai cu seama pentru ca “simt” ca voi avea parte de comentarii cel putin… ironice. :D

Deci,
Tinand cont:
-ca suntem intr-o alta tara, ca vrand-nevrand am schimbat “bucataria”
-ca multi dintre noi a trebuit sa “maritam” gusturile personale cu cele ale partenerilor nostri
-ca multi suntem poate in “pana de idei” in legatura cu subiectul “ce mancam azi”
-ca poate nu avem chef de carti de bucate sau de navigare pe internet in cautarea unei “retete”
-ca sarmalele sau salata de vinete, orice am face nu ies “ca la mama acasa

Propun sa deschidem un subiect la “Recomandarile tale”, de pilda, in care sa impartasim retete “verificate” de noi insine, retete de mancaruri care ne-au placut, pe care poate le-am “inventat”, le-am “adaptat”, cu diverse “tips”-uri, pentru a imbunatati calitate sau a usura munca si “castiga” timp.
As fi deosebit de recunoscatoare contributiilor masculine, intrucat sunt convinsa ca barbatii sunt adevarati maestri culinari.

In concluzie, propun sa intocmim un fel de... “carte de bucate” ! Pareri?


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 11:13 am 
buna idee.. :o)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 1:49 pm 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Lun, 25 Ian 2010 7:53 pm
Mesaje: 215
Localitate: Zürich
Acum vine vara, ar fi mai utile retetele de dieta :)) , dar ca sa revenim la subiect am sa pun singurul lucru care il gatesc si eu:
1. se pune cuptorul la incalzit
2. se ia o tava si se unde cu putin ulei
3. se curata legume (cartofi, ciuperci, ardei gras, ceapa, praz, masline) si se arunca la intamplare in tava.
4. se adauga carne de pui / peste / vita / porc / ce va place
5. se condimenteaza dupa gust
6. optional se poate adauga cascaval deasupra, dar daca nu este prea gros, trebuie adaugat putin mai tarziu ca sa nu se arda.
7. se introduce tava in cuptor si se asteapta pana cand este gata :))

In afara de aceasta reteta, restaurantul coop are in fiecare zi ceva bun de mancare :D

Pofta buna micilor gurmanzi


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 5:14 pm 
Neconectat
nou venit

Membru din: Mar, 06 Apr 2010 9:27 pm
Mesaje: 137
Minunata propunere! Am sa scriu si eu retete!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 7:12 pm 
Personal, spre deosebire de prietenele si prietenii mei, sunt anti-talent in bucatarie! Asta ca sa nu spun chiar catastrofa. INSA: una din putinele chestii ce-mi ies, si place familionului, este:

CHEC NOAPTE SI ZI


Ingrediente:

(cana - shol de cafa, luat ca masura pentru toate cele ... :) )

1 ceasca zahar
2 oua
1 ceasca ulei
1 ceasca lapte
faina cit cuprinde
1 plic praf de copt
2 linguri rom (sau doua picaturi de esenta)
1 plic zahar vanilat
coaja de lamiie
2 linguri cacao

Mod de preparare:

Ouale si zaharul se pun intr-un castron si se bat cu telul. Continuind sa se bata, se adauga treptat uleiul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamiie, romul si faina, pina cind aluatul capata consistenta unei smintini ceva mai groase. Compozitia se imparte in doua. O parte ramine galbena, iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina (sau, mai simplu, cu hartie pergament), se toarna mai intii compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao.
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute.

Personal, mai adaug la compozitie stafide si nuci...


Atentie! Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul, deoarece checul se poate lasa.

Pofta buna si sa imi spuneti cum a iesit (daca indrazniti... :p)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 7:39 pm 
Neconectat
nou venit
Avatar utilizator

Membru din: Lun, 02 Mar 2009 4:33 pm
Mesaje: 44
ahhh...buna propunerea asta! un vot pentru si de la je.


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mar, 27 Apr 2010 7:53 pm 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
Sa bag si eu o reteta pentru care la noi e razboi cand o gatesc :D

Bami Goreng

Mancarea e perfecta daca e gatit in wok, dar si o cratita normala pe plita e ok.


pentru 4 persoane

1/2 kil piept de pui taiat cubulete
o varza (sa nu fie creata sau de vara)
3-4 morcovi dati pe razatoarea mare
1 praz cu coada cu tot taiat felii
2-3 catei de usturoi
2 oua
sos de soia
paste chinezesti (nu din orez). Se gasesc la MIgros si nu necesita fierbere. Trebuie tinute 4 minute in apa clocotita.


Asaaaa.... carnea de pui se prajeste si se scoate din cratita/wok pe o farfurie.
In cratita/wok se pune putin ulei la incins si se adauga prazul si usturoiul. Cand sunt pe jumatate calite se adauga varza rasa si morcovii. Se calesc toate pana se inmoaie, se adauga carnea prajita.
In alta oala se fierbe apa cu sare si cand a dat in clocot se pun paste si se stinge focul. Exact 4 minute.
Pastele se clatesc si se adauga la legume si carne. Se amesteca toate si cat inca mancarea e pe foc mic se adauga doua oua crude si sos de soia.

Sos de soia isi poate adauga fiecare in farfurie. Depinde de gusturi

Pofta buna!

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 28 Apr 2010 8:28 pm 
Marturisesc ca acum cativa ani,nici macar nu voiam sa aud de “pasta”. Pur si simplu nu-mi “placea”. De atunci insa, s-au schimbat lucrurile. Am invatat diverse “secrete”, am descoperit diverse savori; partea mai faina este ca ai “multe grade de libertate” si ca te poti "juca" . :)

PASTA CON GAMBERI

Ingrediente pentru 4 persoane:
-500 gr “de reginette” Cara Mia (pasta scurta,lata si…ondulata)
-400 gr de creveti congelati,decorticati, dar cu codita (se gasesc la Migros si la Coop )
-250 gr rosii cherry(pomodorini) sau 2-3 rosii bine coapte
-5-6 catei de usturoi
-ardei iute(1)
-origano si busuioc uscat, paprika (cam cate ¼ lingurita din fiecare)
-patrunjel proaspat
-1-2 linguri ulei de masline si 1 lingurita de unt-
-2 linguri de saucenhalbrahm(demi-creme pour sauces)-se gaseste la migros- sau pur si simplu smantana
-grana-padana rasa sau parmigiano reggiano (tipuri de branza ,se gasesc la migros sau coop, in pachetele de diverse gramaje)

Mod de lucru
Crevetii se pun intr-un ciur si se dau sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Rosiile cherry spalate si taiate in jumatati se pun intr-un castronel cu un praf de sare, origano si busuioc.
Intr-o oala se pune la fiert apa sarata pentru paste.

Intr-o tigaie anti-adeziva, mai inalta, se incalzeste la foc iute uleiul si untul,ardeiul iute taiat in fasii (fara semnite), cateii de usturoi .
Se adauga crevetii. Se amesteca timp de vreo 4-5 minute, pana ce crevetii incep sa se rumeneasca.
Se adauga rosiile, un praf de paprika si se micsoreaza focul.

Cand fierbe apa se“arunca” pasta si se lasa pana devine “al dente” ,amestecand usor din cand in cand, pentru a nu se lipi de fundul oalei.

La sosul din tigaie se adauga 1,2 polonice mici din apa in care fierbe pasta si saucenhalbrahm.
Se scurge pasta si se clateste sub jet de apa calda. Se scurge din nou,se adauga in tigaie, si se “salta” pt 2-3 minute.
Se repartizeaza in farfurii, se presara patrunjel tocat si grana padana.
Pofta buna! :)

Varianta: Se pot inlocui crevetii cu somon afumat(250 gr)- alta savoare, alt nume:"Pasta con salmone affumicato", super buna! ;)

Observatii:
Se pot utiliza, in loc de “reginette”, tagliatele sau spaghetti(dar in cantitati mai mici, respectiv 400gr)
Daca se folosesc rosii in loc de rosii cherry, trebuie indepartata coaja si taiate in cubulete.
Pentru a fi mai ...dietetica, nu se utilizeaza unt si saucenhalbrahm, dar parca nu e nici chiar atat de gustoasa :( .

TIPS :
1)Atentie la timpul de fierbere al pastei (in general, indicat pe pachet). De preferat sa fie la limita inferioara, intrucat pasta trebuie sa “salte” si cu sosul. ( Pasta “rascoapta” are un gust de-ti vine s-o arunci!).
2)In principiu se socotesc 100 gr pasta/persoana, iar pt fierbere se socoteste 1 litru de apa/100 gr pasta.


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 28 Apr 2010 8:30 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ
Avatar utilizator

Membru din: Sâm, 02 Mai 2009 7:29 pm
Mesaje: 654
Localitate: neuch
V-as da si eu o reteta dar ma abtin sunt la regim si mananc numai portocale ,ananas si beau apa multa ...........dar am slabit 8 kg in 2 saptamani ....... ;;) ;;)

_________________
Daca va puneti statusul in engleza credeti ca sunteti mai funny


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 28 Apr 2010 8:33 pm 
Felicitari si bafta in continuare, Simona! Retete ne poti da...totul e sa nu te apuci TU sa le gatesti! ;)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Mie, 28 Apr 2010 8:39 pm 
Neconectat
activ şi comunicativ
Avatar utilizator

Membru din: Sâm, 02 Mai 2009 7:29 pm
Mesaje: 654
Localitate: neuch
Pulpe de pui cu cocos si orez cu stafide.
Ingrediente
Pentru 2 persoane: 2 pulpe mari de pui, 1 lingura delikat, 1/2 lingurita de ghimbir macinat, 2-3 catei de usturoi, 1/2 ardei iute, 1 ardei rosu gras, 1 fir de ceapa verde, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita kurkuma, 1/2 dl. vin alb sec, 80g. mazare verde (congelata sau din conserva), 5 linguri cocos, piper, 1 lingura amidon alimentar, 1 dl. frisca de gatit;
Mod de preparare
1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa verde, cu verdeata cu tot, se taie rondele.
2.Se incinge uleiul, se frige carnea pe toate partile, se sareaza, se pipereaza, apoi se scoate din cratita.
4.In grasimea ramasa se pune ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si kurkuma si se calesc 1 minut. Se adauga vinul si se repun pulpele in cratita si sub capac, se fierb cca. 45 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute. Se scoate carnea si se tine la cald.
5.Se amesteca amidonul alimentar cu o lingura de apa rece, apoi cu 4 linguri de cocos si cu frisca de gatit si se pun in cratita ,in care am fiert carnea, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu acest sos pulpele de pui, pe care le-am asezat pe un platou, in prealabil incalzit.
6.Se prepara orezul astfel: 150g. orez se pune la fiert cu o ceapa, sare si patrunjel verde. Cand s-a fiert, se scurge si se amesteca cu o lingura de unt 50g. stafide se pun la fiert in 1dl. vin alb sec si pe foc mic, se fierb cateva clipe. Stafidele scurse sau chiar cu vinul-dupa gust se amesteca cu orezul .
Mod de servire
Se presara pulpele de pui cu ardeiul rosu taiat cubulete, cu rondele de ceapa, cu cocos si se serveste cu orez cu stafide si un vin alb sec.



O reteta care eu o ador .......

_________________
Daca va puneti statusul in engleza credeti ca sunteti mai funny


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 30 Apr 2010 11:14 am 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Lun, 20 Mar 2006 4:59 pm
Mesaje: 314
Localitate: Wettingen (AG) CH
Faine retete, da uneori prea complicate (pt. gustul si timpul meu!).
Oricum checul l-oi face azi (doua) pentru maine, la disco in Turghi (mersi de reteta).
Deci, eu fiind maritata cu-n italian, am ales solutia cea mai simpla la facut mancare, si-anume in stilul lor: rapid si sanatos!
Sugestii din retetele " interpretate" de mine: foarte rapide, ieftine, de efect nu mai prejos foarte gustoase!
1) Pasta alla carbonara:
pasta "fusili" 500 g (4 persoane)
mascarpone de gatit (din Migros, este perfect!) doua doze mici
speck (bucatele de slanina cu carne) afumat (tot de la migros, confectionat in cutiute de plastic la raionul mezeluri), 1 cutie
sare, parmiggiano (dupa gust)
Deci se fierbe pasta "al dente" in apa sarata, intre timp se frige speck-ul intr-o tigaie cu putin ulei.
Fiarta pasta, se scurge se repune in castron, se adauga mascarpone si branza (facultativ, pasta rezulta mai uscata cu branza), si se toarna la urma speck-ul prajit...et voila!!! o mancare rapida place copiilor si adultilor-pofta buna!!!

Pasta al salmone:

500 g. tagliatelle (4 persoane)
-1 confectie de salmon afumat feliat (Migros gasiti la toate prezurile, si cel economic e bun)
-2 confectii mici (ca sus) de mascarpone de gatit(nu Galbanii, ala-i pt. prajituri)
-1 legatura patrunjel proaspat, piper dupa gust, un pahar suc de rosii, putin delicate

Pasta se fierbe in apa sarata (atentie, tot "al dente"), intre timp intr-un castronel amestecati (la rece) mascarpone, cu in precedent taiate felii salmone, paharul de suc de rosii ceva din patrunjel piperul si delicatul. Rezultatul un amalgam roza care se v-a turna pe pasta scursa de apa, fara a se mai pune pe foc. In farfurii mai adaugati ceva felioare de salmon lasate extra dinainte, putin patrunjel, si piperul si-l pune fiecare dupa gust! o reteta superba, fiul meu o adora!

Cury à la Monica cu piept de pui si orez vi-l dau data viitoare!

_________________
unitatea mea de masura?! IRONIA!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 30 Apr 2010 12:20 pm 
=p~ =p~ =p~
Super "interpretare", Garofito! Mai cu seama la "carbonara"! Abia astept s-o incerc!
Ma tot feream sa "adopt" reteta clasica, din motive de galbenus crud, dupa care nu ne omorâm! Ms! :)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Vin, 30 Apr 2010 12:27 pm 
Neconectat
tânără speranţă

Membru din: Lun, 20 Mar 2006 4:59 pm
Mesaje: 314
Localitate: Wettingen (AG) CH
luminita scrie:
=p~ =p~ =p~
Super "interpretare", Garofito! Mai cu seama la "carbonara"! Abia astept s-o incerc!
Ma tot feream sa "adopt" reteta clasica, din motive de galbenus crud, dupa care nu ne omorâm! Ms! :)



mersi, da fa-mi complimente dupa ce-o mananci!!!
poti s-oncerci si pe cea cu salmone, e tot la fel de buna si poate mai "sanatoasa"

pofta buna!!! :-bd

_________________
unitatea mea de masura?! IRONIA!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Dum, 02 Mai 2010 4:35 pm 
Neconectat
nou venit
Avatar utilizator

Membru din: Vin, 12 Sep 2008 7:49 pm
Mesaje: 40
Localitate: bern
Salutare tuturor!
Mi-a lasat gura apa numai citind retele...mmmm...bun,bun..dar sotu-elvetian-nu suporta ceapa si usturoiul....da, stiu fara astea unele mancaruri nu au nici un gust...asa ca incerc sa ma adaptez...conditiilor..iata aici 2 retete si un desert pe care le-am gatit de curand..adik ieri si azi...:
1. orez cu piept de pui si sos
ingrediente pt.2 pers:
2 piepti de pui
o punga de orez- cea de la Uncle Ben's
un plic sos morchel- de la Knorr - puteti face sos de smantana sau puteti alege alt sos care va place!
Mod de preparare:
se pune la fiert orezul cca 30 min (pe pachet scrie 10-15 min dar noua ne place mai fiert, asa ca il fierb pana se umfla de tot punga)
se taie cubulete/ feliute pieptul de pui si se prajeste un pic intr-o tigaie cu un pic de ulei incins
intr-o craticioara se prepara sosul Morchel- eu pun numai o cutie de 125 Rahm..pt 2 pers e deajuns!
orezul si sosul se amesteca cu pieptul de pui in cratita in care a fost prajit pieptul se mai da intr-un clocot doua sa se mai ingroase si gata...la alegere se poate si cu salata!
sos de salata il fac tot in casa:
maioneza, ulei de masline sau pur si simplu ulei, un pic otet, mustar, diferite verdeturi uscate ,sare, piper si un pic de apa daca doriti puteti pune si kechup... se amesteca toul bine si se toarna peste salata!


2.carne de porc cu cartofi la cuptor
ingrediente:
carne de porc,-chiar daca nu prea suntem fani migros am luat ieri gata marinata in cutie...fff buna
cartofi
mod de preparare:
am marinat carnea ( chiar daca era deja eu am mai adaugat ce mai aveam prin bucatarie:)! )
cartofii ii taiati dupa preferinta- eu i-am taiat ca pt mancarica un pic mai mici...imi plac ca sunt mai carnosi...!
apoi am marinat si cartofii cu sare, ulei, delikat, marinate-cea la tub-,piper,praf de ardei iute-cel care se foloseste mai ales la raclet!-...patrunjel usat...si ce am mai gasit prin sertare
am pus apoi cartofii intr-o tava mai inalta am asezat halcile de carne deasupra si am pus apa cat aproape sa le acopere
i-am dat la cuptor cca 30.min la 200-220gd, am facut si o salata si gata!

Desert tot pt 2 pers.:
o cutie de quarc- mica
o jumate de cutie mascarpone
zmeura inghetata
Se amesteca quracul cu mascarpone si se adauga zahar dupa gust, se bate cu telul pana se omogenizeaza...nu mult cca 5-10 min
zmeura- cam o mana- se pune intr-un castron se pune un pic de zahar- cei care preferaa mai dulce- si se da la microunde cca 2 min sau la cuptor cca 5-10 min
pt. ca eu am cupe de desert negre.....am improvizat si am pus in pahare de wisky :)!
se pune prima data crema de quarc si mascarpone apoi se aduga cam 2 linguri de zmeura cu tot cu zeama si deasupra se pune un pic de frisca sau daca nu aveti puteti pune o lingurita de crema de quarc..daca v-a mai ramas!!
zeama de la zmeura se va scurge pe marginea cupei/paharului .. pe dinauntru bineinteles...:) si nu numai ca are un aspect f frumos mai e pe deasupra si gustos...pam, pam!..na ca facui si versuri...!
Va doresc tuturor pofta buna si o duminica frumoasa!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 7:21 am 
La cate bunatati ati scris voi aici.....chiar ca nu prea stiu ce as putea scrie :)

Insa, ma gandesc ca nu sunt singura careia ii plac sarmalele si care intampina anumite greutati la prepararea lor. Ex:
* varza acrita fortat, deci prea sarata si prea tare, cea de la migro e ok, dar trebuie oparita pt a putea fi cat de cat folosita :(
*carnea tocata de porc ( pt sarmale "musai" ) in general e lipsita de acea grasime specifica, evident se poate cumpara carne la kg de la Manor apoi tocata acasa....hm :(
* la preparare, respectiv rularea lor ( a sarmalelor :)) ) se rupe des foaia sau se desface in timpul gatitului ceea ce strica aspectul ...sarmalelor:((


Asa ca, solutia mea ( copiii adora sarmalele, pt ca isi aduc aminte de Romania, cand merg cu ei acasa toata lumea ne serveste cu sarmale, asa ca pt ei sarmale= bunica=prietenii din RO ) e urmatoarea:

Gatesc sarmalele precum Lasagne. Stiu suna ciudat dar rezultatul e perfect. Acelasi continut de carne ca la sarmale; la foile de varza scos doar partea de cotor, puse straturi exact ca la lasagne ultimul fiind de foaie intreaga varza plus varza tocata. Preparat cam o treime de sos. Dupa ce e gata, lasat sa se raceasca, pus in frigider, scos apoi, taiat patratele si reincalzit. Cu smantana rece....HMmmmm

No, pofta buna ! incerccati si o sa vedeti ca pana la urma acelasi gust obtineti dar cu mult mai putina munca B-) Si daca va intreaba cineva ce e aia: SARMASAGNE =))


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 7:21 am 
Si daca mai e cineva printre voi care mai tine minte cum se faceau "putzisoarele" tare fericita as fi. Aveam o vecina care-mi dadea mereu; mi-au ramas intiparite in minte, insa nu mai stiu ce si cum facea :((


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 8:46 am 
Giorgia, alea se fac din acelasi material ca si "gombotii" adica galustele cu prune. Acuma, sa asteptam specialistii in asa ceva! ;)

Interesante sarmele tale! :d


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 10:32 am 
Asa cum zice Abra

AbraMack scrie:
Giorgia, alea se fac din acelasi material ca si "gombotii" adica galustele cu prune. ;)


dar bunica mea facea alta chestie cu numele asta :D :D :D :

Putzisoare:

-piept de pui tocat
-putina ceapa tocata si usturoi(optional)
-sare(sau delikat),piper
-ou
Din compozitia de mai sus se fac chiftelute alungite (in forma de… ;) ;) ;) ),se prajesc in ulei si se pun pe hartie absorbanta.

Intr-o cratita, se fierbe 1 parte apa,1 parte otet, miere (sau zahar), sare, boabe de piper, boabe de ienibahar(optional) si neaparat 2,3 foi de dafin.
Marinata fierbinte se toarna intr-un castron peste ceapa tocata solzisori .
Se aduga chiftelutele si cateva masline si se amesteca usor. Se pun imediat in borcane avand grija sa ramana deasupra cam un deget de lichid), se lasa sa se raceasca, se pun in frigider.
Se mananca dupa 2-3 zile.

TIPS:
-Se pot conserva pentru 2 saptamani sau mai mult(pt siguranta se toarna deasupra o pelicula de ulei cald).
-Cui ii place, poate sa amestece cu maioneza produsul obtinut, evident scurs de lichid.


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 12:50 pm 
Foarte interesante putzisoarele astea! Recunosc ca never heard about it! Acuma, nu stiu la care se referea Giorgia dar... pana cand apare ea sa ne clarifice, eu tre sa caut retete de gomboti! (ca mi s-a pus pata) Iar reteta asta astept sa mi-o explici pe indelete, la o cafa! ;)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 2:23 pm 
Neconectat
nou venit
Avatar utilizator

Membru din: Vin, 12 Sep 2008 7:49 pm
Mesaje: 40
Localitate: bern
oooo..sarmalute da,da..eu am gasit foi de vita la borcan intr-un magazin turcesc,..nu sunt chiar stralucite dar mi-au folosit,tot acolo am gasit si rahat ... pentru cornulete...mmm foarte bune,...dar acum nu ma mai complic cu sarmalutele si fac ardei umpluti ...am avut un succes incredibil cu ei..cu astia pot spune ca i-am cucerit pe elvetieni!!!!
cat despre carnea tocata pt sarmale/chiftele eu amestec porc cu pui!


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 2:38 pm 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
Cand am citit de putzisoare si pe mine m-a dus gandul automat la aluatul de galuste cu prune, date prin nuca cu zahar sau pesmet cu zahar si zimt

ce m-a lovit un dor de ceva bun si dulce! :((

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 3:08 pm 
@ Abra, Laura, Giorgia
Varianta dulce: http://www.retetabunicii.ro/prajituri/gomboti-cu-prune-si-putisoare
:)


Sus
   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 3:15 pm 
Neconectat
tânără speranţă
Avatar utilizator

Membru din: Mar, 15 Aug 2006 3:07 pm
Mesaje: 317
Localitate: Luzern
luminita scrie:


super Lumi! acu chiar tre sa fac ceva dulce :(

si daca n-ai chef de fiert si racit cartofi, poti cumpara pireul de cartofi de la Migros, care e recomandat pentru asa ceva. :-? sau ala de la Stocki e recomandat? Nu mai stiu, oricum unul are reteta pe o parte

_________________
Mit Geld kann man eine Uhr kaufen aber keine Zeit!

http://tothdaniel.wordpress.com/2010/05 ... ui-daniel/


Sus
 Profil   
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Propunere
MesajScris: Lun, 03 Mai 2010 3:27 pm 
Asa asa, putzisoarele primit de mine erau dulci :). Varianta sarata nici n-o stiam :D

Mda, multam mult...chiar ca mi-a lasat gura apa ;;)


Sus
   
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România