Kit3surf3r scrie:
deci io (sigur) si Luminita (probabil?) venim cu siguranta sa ne imbuibam

din diverse convingeri

si sa vedeti discutii filosofice p-acolo!
Kit3surf3r scrie:
@Luminita- chiar daca formularea mea a fost 'radicala' in ochii tai, nu m-am gandit o secunda ca de la cele scrise vei ajunge tu -tocmai tu care scrii mai mereu randuri odihnite

pe acolo cu citate din alea 'ilustre'

, in ochii mei nivel mai jos decat ce-ai scris tu parafrazand pe Dölfi nu merge.
A fost vorba de exterminari in masa, de infometari in masa?! de lagare?!Ai tu habar cati mor de foame in Africa in timp ce noi scriem randurile astea? ai fost p-acolo? Hai sa batem campii cu stil, ca asa se poarta la noi:
"La noi discutia are logica,
Precum si la gradina zoologica"
Scuze, cine a vorbit de "exterminari in masa, infometari in masa, lagare"?
...Si-apoi daca eu trec pe graunte,nu mai mor oameni in Africa? Daca noi toti am trece pe graunte, nu ar mai muri oameni in Africa?!?
Hai sa fim seriosi ... Sau poate mai stii, producatorii si finantistii , din motive de lipsa de consum in lumea civilizata, se vor reorienta spre Africa, sa schimbe cauza mortii, adica sa nu se mai moara de foame, ci de infarct, diabet, scleroze etc. De asemenea si medicii se vor transfera acolo, inclusiv intreprinderile farmaceutice.
Kit3surf3r scrie:
Pe scurt- consider ca se poate trai absolut confortabil (si mai sanatos, pe deasupra) cu mult mai putin decat se mananca in CH sau RO, punct.
Sunt perfect de acord. Insa nu pot fi de acord cu extremele - tip "grauntzism sau "breatharianism".
Sunt eu mai de moda veche, na! Eu am invatat la scoala ca omul este (grosso modo) un mamifer omnivor. Prin urmare se hraneste cu de toate.
...Si-n alta ordine de idei mi s-a cam pus pata pe cei care ma privesc cu sila sau (si mai nashpa) compatimire, pentru ca nu manac doar vegetale, si se-apuca sa-mi tina teorii "cretze" de-mi piere pofta de mancare.
Kit3surf3r scrie:
@Luminita- daca ai adus si tema religioasa in discutie- 'Fasten' e o metoda veche de mii de ani in multe religii pentru a (re)educa fizicul si spiritul.Nu sunt adeptul curelor radicale cum practica unii sportivi (o sapt. pe apa, ceai si f. putine fructe si mai fac si sport pe langa job!), dar pot sa scriu ce-am experimentat eu pe piele proprie:
dupa o sapt. de hrana uscata (graunte cu apa, cum le zici tu Luminita) mi s-au (re)ascutit simturile sa zic asa: mancand orice hrana mie binecunoscuta sau noua, am savurat mult mai intens acestea, redescoperind in alta intensitate mirosul, gustul, textura alimentelor. Si sentimentul de satietate a aparut mult mai rapid, si mult mai puternic.
Stiu.
Dar mai stiu si ca nu voi fi niciodata la inaltimea spirituala a lui Isus sau Budha si etc., asa ca prefer micile placeri lumesti.
Kit3surf3r scrie:
Pentru asta pledez eu- opriti supergigamegahagabombardarea cu alimente supergigamegahagarafinate, caci mai putin dar de calitate e mai mult

..
Corect! Si eu pledez pentru a mânca rezonabil si cât mai putin rafinat. Dar grauntzismu' si breatharianismul nu-mi par solutia. Si ma enerveaza astia care vor cu orice pret sa faca prozeliti!!!