Luminita

1. Nu te va invita nimeni la vot,
votul romanilor din Elvetia e irelevant ( prea putini cetateni romani)
2.
La fel de irelevante sunt problemele cu care acestia se confrunta; in obtinerea dreptului de munca, in reintregirea de familie, in procesul de integrare, in oferirea unui permis de sedere conform contractului de munca unde un contract pe perioada nelimitata ar trbui sa aduca solicitantului un permis B.
3.
Tot fara importanta sunt cazurile de jaf si cersetorie ale grupurilor organizate de rromi / romani. Acestia facand parte din grupa celor ce-i tinem "ascunsi" de ochii lumii ( altfel spus bagam praful sub pres!)
4.
Nu in ultimul rand, la fel de fara importanta este situatia sociala in care se afla multe femei romance aflate in casnicii mixte unde partenerul abuzeaza psihic sau fizic de ele. Acestea, din jena, nu au curaj sa ceara sfat aici pe forum, deci in public, ci trimit unora dintre noi mesaje private. Cetateni romani fiind, ar putea beneficia macar de o consultanta gratis din partea oficialilor romani, situatiia lor este deseori una grava, dar nu-i ajuta nimeni !
Acestea fiind la randul meu spuse, constat cu regret lipsa de sutinere cel putin morala chiar daca este vorba de un topic "deviat" ! Se putea posta acolo in topic, o opinie, plus sugestia de a comunica in scris la MAE sau Berna "nemultumirea" exprimata in acel topic.
Personal am luat decizia sa continui sustinerea romanilor, chiar daca la randu-mi primesc suturi in fund. In definitiv si la urma urmei,
unele drumuri sunt pararele, iar altele se intersecteaza, fie chiar si aici pe acest site: casa-romanilor.ch .
Asa ca fiecare cu "ambasada" lui.