Oh,tempora...Citeam acest topic si gandurile mi-au zburat cu multi ani in urma,in primavara lui1990...de mic copil am avut dorinta sa vizitez USA...a venit si Revolutia si mi-am zis :acum e momentul!...dar,de unde,nici gand,m-au plimbat aia cu hartii pana am abandonat

.Si am decis sa plec din tara,sa incerc din Franta,din Paris...Iarasi,ti-ai gasit!!!Am ajuns prin Belgia...astia,mai ai naibii:imi cereau imposibilul,la acea vreme.Cand eram aproape sa abandonez ideea asta a mea de a vizita USA cu orice pret,am cunoscut un tip,roman,bucurestean,care si el,la randul lui,dorea sa ajunga in Canada.Si ce-mi zice:,,Ai auzit de Antwerpen?(Anvers).Uite,se poate pleca fff usor de acolo cu vaporul in orice destinatie doresti...fara vize,fara acte...
Hai sa nu va plictisesc...N-am stat mult pe ganduri,eram tanar,aveam doar 21 de ani.Va rog sa ma credeti ca pe primul vapor care a sosit in port cu destinatia America,pe ala ne-am urcat si in 15 zile eram deja in New York.Am colindat prin toate punctele cardinale,cativa ani buni,pana m-am plictisit

A fost un episod din viata mea mea de povestit la nepoti si stranepoti.Prietenul meu este stabilit si acum in Canada si inca mai tin legatura cu el.
Mi se pare absurda toata birocratia asta din prezent,din interiorul ambasadelor SUA.Parca astia vor sa te faca sa renunti...sub orice forma.
In fine,bafta tuturor celor care incercati sa ajungeti acolo.Se merita tot efortul

Scuze daca am fost putin offtopic.