Giorgia scrie:
Trimiterile scrise sub orice verset sunt atat spre noul cat si spre vechiul testament. Ia biblia deschide orinde vrei citeste un verset apoi sub el gasesti trimiteri quer durch das ganze buch.

Ce-ar fi sa citesti SI Biblia in
varianta cursiva (adica aia fara trimiteri , ca stii tu "traduttore-traditore"). ... Nush de ce , imi pare ca variantele cu adnotari seamana cu pledoariile unor avocati care vor musai sa demonstreze ca criminalul NU are nimic de-a face cu crima.
Uite aici ai Biblia in versiunea adoptata de culturile evanghelice (Cornilescu) , Biblia Ortodoxa si Cornilescu vs Ortodoxa:
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/1/Giorgia scrie:
Ref la demolarea zeilor, da aia e laicitatea si e bine ca exista. Nici eu nu cred in zei.
Bine faci!

In felul asta respecti prima porunca a dumnezeului biblic:
https://sites.google.com/site/marilerel ... 10-porunci(....daca a dat El porunca asta, nu cumva are teama de concurenta si implicit recunoaste "existenta colegilor de breasla "

- ma intreb si io...)
Giorgia scrie:
..eu cred intr un dumnezeu viu. Al dragostei si al luminii
...si îl identifici in Dumnezeul biblic?
Giorgia scrie:
si toata stiinta asa cum m am lovit pana acum de ea prin scoli sau prin carti nu face decat sa mi demonstreze ca nimic nu este intamplator ca totul urmeaza o lege universala...o lege mult superioara capacitatii noastre de perceptie.
Ca o observatie: pâna prin 1600siceva "perceptia" reprezentantilor lu' Doamne-Doamne pe Pamânt era geocentrica. Iar cei care ziceau altceva erau condamnati, exilati, sau arsi pe rug,dupa caz.

...Cred ca daca lipsea zelu' asta crestin, societatea omeneasca era mult mai departe decât e azi.
Nu ne impiedica nimeni sa iubim, nici sa studiem, nici sa fim etici, morali. Iar pentru asta NU avem nevoie musai de un zeu (care culmea mai e si egocentric,gelos, misogin, etc)
PS : Apropo de Maria Magdalena pe care o pomeneai anterior: ca si azi, si atunci prostitutia era bine platita. Maria Magdalena impreuna cu alte doamne i-au insotit pe cei 13 pentru ca erau "sponsori" ai actiunii, tinând cont ca baietii si-au abandonat profesiile de baza.

Cât despre prima aparitie dupa Inviere executata in fata Mariei Magdalena, Evanghelia dupa Filip (una din cele respinse de dogma crestina) ar putea da o explicatie:“Sigur ca invatatorul o cunoaste mai bine. De aceea o iubeste pe ea mai mult decat pe noi.”, episod mentionat si in alte doua scrieri apocrife.