Am citit !! Am reusit si am citit

, ar fi multe de spus, as avea multe de "comentat" la adresa stilului : "...care instaureaza o inoire in traditia literara..." (Daniel Rothenbuhler, presedintele juriului). Cartea a primit Premiul Walser 2008 !Eu am sa descriu doar experienta mea avuta alaturi de aceasta carte...
Plecata duminica la ora 11 din Zürich cu autocarul, nu am luat nici o alta carte sau revista cu mine; doar Simfonia lupului. Incercand sa uit cat de greu si lung va fi drumul am dorit sa ma scufund in lectura acestui roman...nu am reusit sa citesc ,decat pana la pagina 19, unde o repetare de 16x a verbului a gandi respectiv
" te gandeai", m-a hipnotizat aducandu-ma pe mine insami la a ma gandi...de ce plec, unde plec, cu cine plec, cum va fi, de ce va fi, unde va fi etc. Ajunsa in Arad, am luat trenul spre Oradea si am reluat cititul. Zilele petrecute acolo,in Oradea, au fost linistite, cumva rupte din aceasi naratiune...Exceptie, ziua de miercuri seara unde "lupul", a ramas la usa discotecii in care am fost cu prietenii. Acolo n-a mai fost loc de simfonie si expresii de genul
..."Nu exista marionete lipsite de importanta pentru celelalte marionete. Ai inteles ca esti si tu o marioneta si nu incerci sa scapi de conditia de marioneta, lucru imposibil, dar incerci s-o lasi inactiva, incerci s-o lasi sa se atrofieze din lipsa de miscar."...
Cu "lupul" adormeam ...cu el ma trezeam. In ziua plecarii, am avut ghinionul ca din Oradea ajunsa in Arad sa fiu nevoita sa astept in gara 6 ore, pana la venirea autocarului. Dar, deja imprietenita cu "lupul si simfonia lui" m-am scufundat in singuratate si lectura. Ceea ce la inceput ma deranja, respectiv greutatea cu care parcurgeam subiectul, incepuse sa devina o placere sadica, citeam incet, repetand, adulmecand fiecare cuvant , fraza, intentie, miscare...a "lupului " ramas intr-o lume paralela de imagini fictive si reale.
Nu doar pana in Arad, ci pe tot drumul spre casa, m-a acaparat lectura acestui roman, nu doar datorita continutului....ci si istoriei "traseului" parcurs de el....de lup...!
A mai citit cineva cartea ??