koko scrie:
Mie mi se pare excelent articolul si e de laudat ca exista si oameni care se opun pe fata sistemului, chiar si asa, adresând o scrisoare in vânt, presedintelui.
Daca ar fi sa ne luam dupa “prerogativele functiei prezidentiale” Basescu ar fi trebuit sa se abtina de la multe lucruri pâna acum. Cert este ca astazi “nimeni nu vrea sau nu e in stare sa guverneze tara asta a lui Papura-presedinte?!”, ca sa-l parafrazez pe autor.
Pacat ca oameni talentati, ca dl. Tempa trebuie sa-si caute norocul in alta parte.
Care talent stimata doamna?? Norocul si-l mai face si omul, spun batranii.
Pana la urma ce vina are tara? Poate oamenii, unii dintre ei.
Se poate trai si in RO, nu doar in Occident.Ce tot aveti cu tara asta??! E plina lumea de "plangaciosi" si "neputinciosi".Se poate "da si cu sapa", chiar daca ai 1, 2, 3 facultati, ca oricum se trece prin ele asa ca "gasca prin apa". Ca viata reala nu corepunde cu visele si fanteziile unora, asta e cu totul altceva.Ca exista inechitati sociale....exista de cand lumea.Nu e nimic nou sub soare.Ca viata nu este dreapta.....ei, viata este dreapta, oamenii sunt strambi

Ca unii castiga 300 euro pe luna si se arunca fara discernamat in credite pe care nu au cu ce sa le mai plateasca ulterior si ajung sa se planga de cat de grea si nedrepta este viata, sunt victime ale propriilor erori, ale lipsei de gandire elementara."Azi sa am, ca maine oi vedea eu ce o mai fi" este sloganul dupa care se ghideaza multi.
Unii dintre voi uitati ca sunteti romani, v-ati uitat istoria, v-ati uitat stramosii.Unii nu ati uitat desi sunteti pe alte meleaguri.
Altii va plangeti si va vaicariti...De lucru exista in RO...dar hei, eu am facultate, masterat etc......doar nu o sa muncesc sofer, zilier, spalator de geamuri etc....Sunt nemultumit, spune cel care vrea totul de-a gata, tara asta e de vina, nu-mi gasesc norocul, il tot caut dar el fuge de mine..
Altii plecam in lume sa ne realizam, doar traim in epoca globalizarii...Este mai usor ca oricand sa comunicam, sa avem acces la informatie si cunoastere, sa ne deplasam...sa obtinem ceea ce vrem.Au cazut multe obstacole politice si sociale.Depinde in mare masura de individ, de cum stie sa se adapteze unui mediu(lumi) aflat in continua schimbare, in care calitatile personale preleveaza in fata norocului, a intamplarii, a hazardului.In care inteligenta ca expresie a adaptabilitatii, vointa si informatia joaca un rol major in relizarea obiectivelor personale ale fiecaruia dintre noi. Sentimentele pozitive, iubirea, intelegerea , compasiunea, altruismul, bunul simt ne pot oferi "combustibilul" necesar atingerii propriilor idealuri(realiste). Negativismul, pesimismul, disperarea, rautatea nu fac decat sa ne indeparteze de uman, sa ne demobilizeze, sa ne faca neoameni.