luminita scrie:
Salut Cristian!
Mie imi pare curios ca cei de-aici ti-au propus aceasta pista. Poate ca nu iei in considerare toate aspectele (ei luându-le

).
Nu cumva ei au in vedere faptul ca tu ai putea obtine cetatenia (sau ma rog, ca sunt "requisiti per ottenerla"? ) . Aici ar intra in discutie daca esti casatorit cu o cetateana italiana, de ex.
Arunca o privire aici:
http://www.respi.it/?page_id=2180 . Cine stie, poate te regasesti in una dintre situatiile expuse.
Mult succes!

Multumesc mult Luminita pt. intentia pozitiva de a ma ajuta insa, din pacate, nu ma regasesc in niciuna din situatiile expuse pe pagina respectiva... Eu in Italia am stat circa 3 ani cu intreruperi de cateva luni cand ma deplasam la anumite santiere din Franta. In ultimul an de sedere acolo am solicitat carte de identitate (care de fapt atesta rezidenta in Italia... este identica ca aspect cu cea a cetatenilor italieni insa pe ea este scris ca nationalitatea este aceea de "roman" si totodata ca nu are valoare in afara tarii, respectiv Italia). Dupa Italia am plecat in Belgia unde am stat pana acum 3 luni cand am venit aici. Din Belgia am aplicat la joburi in Elvetia. Aceasta agentie s-a aratat interesata de mine, m-au chemat la un interviu acum circa 4-5 luni in urma, ocazie cu care mi-au facut un dosar cu copii dupa toate documentele de stare civila si identitate pe care le posed (inclusiv cartea de identitate de Italia si permisul de sedere din Belgia) si, de asemenea, dupa toate certificatele de calificare pe care le am... Dupa vreo 2 saptamani de la interviu au inceput sa ma sune cu propuneri de joburi, din care in cele din urma, am picat de acord asupra unuia care era mai de lunga durata... Am venit aici, m-am prezentat la agentie in ziua stabilita, am semnat un contract pe 3 luni si mi-au dat aprobarea de a munci in Elvetia dupa care m-au dus la locul de munca, unde de altfel activez si in prezent. Cand m-am prezentat la agentie mi-au spus ca n-au reusit sa-mi obtina aprobarea de a lucra in Elvetia pe permisul de sejur din Belgia si atunci au folosit cartea de identitate italiana caci cu cartea de identitate romana nu e nici o sansa pana in 2016. Acum au trecut cele 3 luni, m-au chemat din nou la agentie unde ma asteptau sa semnez un contract cu agentia pe durata nedeterminata, mi-au dat formularul(care era deja completat de ei) pe care trebuie sa-l depun la primaria din localitatea unde locuiesc in prezent, copie deja facuta dupa cartea de identitate italiana, copie dupa aprobarea de a presta activitati lucrative in Elvetia, si mi-au zis ca eu mai trebuie doar sa anexez o copie dupa asigurarea de sanatate pe care va trebui sa o fac aici si 2 foto. De data aceasta am incercat sa expun cat mai detaliat situatia, pt. a fi cat mai pe deplin analizata de cei care vor binevoi a o face si carora le multumesc de pe acum... O seara placuta tuturor!